معاون غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه چالشهای مربوط به بهداشت و سلامت غذایی نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده است، ادامه داد: چالشهای امروز صرفا آلودگی میکروبی نیست چراکه بسیاری از اقداماتی که برای افزایش و اصلاح تولید طی سالهای اخیر انجام دادهایم ممکن است برای سلامت مصرفکنندگان مضر باشد.
به گزارش خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر رسول دیناروند صبح امروز در همایش علمی ـ اجرایی نقش بهداشت تخم مرغ در صنایع غذایی با تاکید بر اینکه نقش و مسوولیت سازمان دامپزشکی کشور در ارتقای سلامت مواد غذایی انکارناپذیر است، افزود: چالشهای جدیدتر در بهداشت و سلامت غذایی نگرانکنندهتر از چالشهای گذشته است و حتی فناوریهای جدید بعضا در خدمت توسعه تقلب به کار گرفته شده است.
وی با تاکید بر تقویت دستگاههای نظارتی کشور ادامه داد: بدون توجه به ایمنی غذایی نمیتوان به امنیت غذایی دست یافت و بنابراین نسبت به گذشته نیاز بیشتری در تقویت دستگاههای نظارتی احساس میشود که در این زمینه در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تلاش بسیاری صورت گرفته است.
دیناروند ضمن اینکه از توسعه فعالیتهای سازمان دامپزشکی در زمینه تامین بهداشت و سلامت غذایی تقدیر کرد، گفت: باید در نقاطی که نیاز است این دو دستگاه (سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی) تقویت شوند باید دولت و مجلس همکاری بیشتری داشته باشند چراکه در این زمینه نیاز به هماهنگی و همکاری بین بخشی و فرابخشی وجود دارد.
این مقام مسوول با اذعان بر ارزشمند بودن تخممرغ و نقش آن بر تامین نیازهای انسانی ادامه داد: سرانه مصرف تخممرغ در کشور ما حدود 10 کیلوگرم است که این رقم نسبت به کشورهای پیشرفته در سطح بسیار پایین و کمتر از نصف مصرف این کشورهاست.
وی با تاکید بر اینکه امکان توسعه تولید و مصرف تخممرغ در کشور وجود دارد، اضافه کرد : قطعا در کشور ما سرانه مصرف تخممرغ میتواند بالاتر برود چراکه قیمت تخممرغ در ایران حتی از کشورهای همسایه نیز پایینتر است بنابراین این وضعیت میتواند نویدی برای سرمایهگذاری بیشتر در این زمینه باشد.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر سرمایهگذاری در جهت افزایش کیفیت تخممرغ در کشور نیز تاکید و خاطرنشان کرد: تنها 25 درصد تخممرغ کشور ما بستهبندی میشود که با توجه به این وضعیت راه درازی در پیش داریم چراکه شرایط کنونی تخممرغ در کشور ما مطلوب نبوده و نظارت که روی تخممرغهایی که وارد صنعت غذا میشود کافی نیست و گزارشهای رسیده در این زمینه نگرانکننده است.
به گفته دیناروند باید وضعیت تخممرغ از نظر کیفیت ارتقا پیدا کند و وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی کشور در این زمینه تلاش کنند و در برنامه زمانبندی باید همه تخممرغی که وارد بازار میشود بستهبندی شده و حتی بخش مهمی از آن نیز فرآوری شود.